2017. október 22., vasárnap

Tejszínes, tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók:
  • 1 csirkemell filé
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 30 dkg gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ek zsír
  • 1 ek ételízesítő
  • 1 ek finomliszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 pohár levestészta
  • 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
  • 1 ek tárkony
  • 1 citrom leve
Elkészítése:
A zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Tárkonyos csirkeragu leves 005
Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
Tárkonyos csirkeragu leves 009
A húst vékony csíkokra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Tárkonyos csirkeragu leves 014
Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk. Ha forr, beleszórjuk a levestésztát. Miután megfőtt a tészta, beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Tárkonyos csirkeragu leves 018
Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...