2017. december 2., szombat

Csikós tokány

Hozzávalók:
  • 1 kg sertéscomb
  • 15 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 ek pirospaprika
  • 1 mk őrölt kömény
  • 0,5 dl konyak
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek keményítő
  • 1 ízlés szerint só
  • 1 ízlés szerint őrölt bors
Elkészítése:
A kockára vágott szalonnából kiolvasztom a zsírt, majd rádobom a felaprított vöröshagymát és megdinsztelem rajta.
Csikós tokány 002
Ezután megszórom pirospaprikával, hozzáadom a felaprított paprikát és paradicsomot, majd a csíkokra vágott húst. Megsózom, borsozom, ráöntöm konyakot és a hús kifehéredéséig erős tűzön pirítom, majd aláöntöm a bort, elkeverem és a hús puhulásáig főzöm. Ha elfől a leve, vízzel pótolom.
Csikós tokány 003
A keményítőt és tejfölt elkeverem egy tálban, majd szedek rá a forró pörköltléből.
Csikós tokány 011
Simára keverem és visszaöntöm a húshoz, elkeverem, egyet forralok rajta és tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...