2017. november 12., vasárnap

Pikáns töltött csirkecombfilé

Hozzávalók:
  • 4 csirkecomb
  • 4 szelet trappista sajt
  • 20 dkg paprikás szalámi
  • 2 hegyes erős paprika
  • 2 szál újhagyma
  • 1 mk chili pehely
  • 5 cl étolaj
  • szárnyas fűszerkeverék

Elkészítése:
A csirkecombokat lebőrözzük. Óvatosan kivesszük a csontot, hogy a hús egyben maradjon. A vastagabb húsrészt késsel szétnyitjuk (vagy készülhet eleve filéből is).
A combfilét két nejlon zacskó között óvatosan kiklopfoljuk. A húst sózzuk, szárnyas fűszerrel megszórjuk.
A paprikákat és a szalámit szeletekre, az újhagymát 4-5 cm-es darabokra vágjuk.
A hús egyik oldalára rakunk egy-egy szelet sajtot, 3-4 karika szalámit, 2-3 szelet paprikát és újhagymát.
A hús másik oldalát ráhajtjuk, majd olajjal megkent és chili pehellyel megszórt alufóliára tesszük és szorosan felcsavarjuk. A tekercseket tepsibe vagy grillrácsra helyezzük és közepes lángon 45-50 perc alatt megsütjük.
Köretnek friss salátát készítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...