Elkészítése:
Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megszórjuk és megdinszteljük.
Amikor majdnem puhák már a zöldségek, megszórjuk finomliszttel, elkeverjük és egy kicsit pirítjuk. Rászórjuk a pirospaprikát és felöntjük 2 liter vízzel. Ételízesítőt, egész vöröshagymát teszünk bele és lassú tűzön 20 percet főzzük.
Galuska készítése:
A réteslisztet, a tojást, a sót és a puha vajat csomómentesre keverjük. Lágy galuskatésztát készítsünk.
A forrásban lévő levesbe egy teáskanál segítségével szaggassuk bele a galuskát.
5 percig lassú tűzön főzzük készre a levest.
Tálalás előtt emeljük ki a vöröshagymát és szórjuk meg aprított zöld petrezselyemmel.
Hozzávalók:
- 0,5 kg zöldborsó
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 0,5 zellergumó
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek étolaj
- 1 tk cukor
- 1 ek finomliszt
- 2 tk ételízesítő
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- só
Galuska:
- 10 dkg vaj
- 2 tojás
- 3-4 ek rétesliszt
- só
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése