2017. október 20., péntek

Zöldséges csirkecomb

Hozzávalók:
  • 4 egész csirkecomb
  • bors
  • 3-4 új sárgarépa
  • 5-6 újkrumpli
  • 1-2 paradicsom
  • néhány karika bébicukkini
  • paprika
  • 3-4 szelet karalábé
  • 2-3 karalábélevél
  • zellerszár
  • szárított lestyánpor
  • zöldhagyma
  • fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • diónyi vaj

Elkészítése:
A csirkecombokat alaposan megmossuk, majd leitatjuk a felesleges vizet róla.
Sóval, borssal és lestyánporral megszórjuk és olívaolajjal bekenjük. Félretesszük pihenni.
A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk. A répát egészben hagyjuk, a krumplit félbevágjuk, a karalábét ujjnyi vastagra szeljük, a paradicsomot, a paprikát és a cukkinit felkarikázzuk.
Egy tepsit vajjal kikenünk, és beleöntjük az olajat. Ráhelyezzük a csirkecombokat és köré pakoljuk a zöldségeket. A paradicsomkarikákat, a paprikát és a zöld leveleket a tetejére tesszük. Kb. 1 dl vizet öntünk a tepsibe, fóliával lefedjük és 180 fokos (légkeverés) sütőbe tesszük. 45 percet így sütjük, majd levesszük róla a fóliát és tovább pirítjuk kb. 30 percet. Közben locsoljuk meg a forró olajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...