Hozzávalók:
- 1 csomag durum tészta
- 15 dkg gépsonka
- 1 kápia paprika
- 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
- 15 dkg chedaar sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 10 dkg gouda sajt
- 5 dkg márványsajt
- só, bors
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítése:
A tésztát főzzük félkészre. Roppanjon, amikor leszűrjük.
A tejszínt melegítsük fel a sajtokkal, kivéve a trappistát, majd a keményítőt kevés hideg vízzel keverjük el és adjuk a sajtos masszához. Vigyázzunk, mert a sajtok más-más sósságúak, így nem biztos, hogy kell plusz só bele, sőt, lehetséges, hogy kevés vízzel fel kell önteni.
A szósszal nyakon öntjük a tésztát és jól átforgatjuk, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a felaprított paprikát, majd kevés trappistával megszórjuk és előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése