2017. november 21., kedd

Csirkés vitaminsaláta sajtkockákkal

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 1 tk csirke fűszersó
  • 2-3 ek olaj
  • 1 nagy marék jégsaláta levél
  • 1 kisebb fej lila hagyma
  • 1 közepes csemegeuborka
  • 2 közepes paradicsom
  • 1 kisebb fehér paprika
  • 2-3 dkg trappista sajt
  • 1 csipet só
  • 2-3 csipet szezámmag

Elkészítése:
Először a megtisztított csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, majd meghintjük a fűszersóval és félretesszük.
Megmosott, lecsepegtetett saláta leveleket apróra tépkedjük.
A lila hagymát és a paprikát vékony karikára vágjuk. A paradicsomokat feldaraboljuk. Az uborkát felkarikázzuk.
A sajtot egész apró kockára vágjuk.
A zöldségeket ízlés szerint két tányérra rendezzük, meghintjük egy csipet sóval.
A tetejére szórjuk a sajtot.
Majd ha ez kész, akkor egy serpenyőben pár evőkanálnyi olajat forrósítunk, és a csirkét megsütjük rajta.
A salátát a csirkével és fokhagymás-tejfölös öntettel, egy kevés szezámmaggal kínáljuk.

Tipp:

A sok édesség után jól esik egy könnyű, színes saláta, amiben természetesen van egy kevés csirke is. Most apróra vágott sajtkockákkal is gazdagítottam. Ismét a kedvenc fokhagymás-tejfölös öntettem kínáltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...