2017. november 20., hétfő

Barackos sajttorta

Hozzávalók:
A torta alapja:
  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg margarin
A krém:
  • 40 dkg mascarpone vagy más natúr krémsajt
  • 4 dl tejszín
  • 8 dkg cukor
  • 10 dk Extra Jam (sárgabaracklekvár)
  • 1 tk. vanília aroma
  • fél citrom leve
  • 2 tk zselatin por
A tetejére:
  • 5-6 szem őszibarack befőtt
  • 1,5 dl őszibarack lé
  • 3 tk. zselatin por

Elkészítése:
A margarint felolvasztjuk, összekeverjük a darált keksszel, majd a tortaforma /25cm/ aljára nyomkodjuk
Egy tálban géppel kikeverjük a krémsajtot, tejszínt, citromlét, cukrot, vanília aromát, baracklekvárt és a kevés vízben feloldott zselatint.
Az egészet a tortaformába töltjük, elsimítjuk, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A tortánkat kivesszük, a tetejét kirakjuk vékonyra szeletelt barackkal, majd ráöntjük a kevés vízzel és barack lével kikevert zselatint.
Én csak másnap szeleteltem, hagytam megdermedni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...