2017. november 27., hétfő

Borzaska

Hozzávalók:
  • 8 szelet sertéskaraj
  • 50 dkg krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 6 ek finomliszt
  • 2 tojás
  • frissen őrölt bors
  • olaj a kisütéshez
Tálaláshoz:
  • 3 dl tejföl
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítése:
A húsokat egy kicsit kiklopfolom, sózom, borsozom. A fokhagymát lereszelem, kevés olajjal elkeverem, és megkenem a húsokat vele, majd félreteszem.
A krumplit meghámozom, lereszelem, és kinyomkodom belőle a vizet. Hozzáadom a tojást, sózom, borsozom, és belekeverem a lisztet.
Serpenyőben annyi olajat forrósítok, hogy elfedje a sülő hússzeleteket. A húsokat megforgatom lisztben, majd beburkolom a krumplis masszával. Ha elég forró az olaj, kisütöm benne a bundázott húsokat.
Közben lereszelem a sajtot, és összekeverem a tejfölt a maradék olajos fokhagymával. A frissen kisült húsokra egy réteg fokhagymás tejfölt teszek, és megszórom reszelt sajttal.

A borzaska kalória és tápérték tartalma:

Kalória: 184 kcal
Fehérje: 14 g
Szénhidrát: 7 g
Zsír: 11 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...