2017. október 26., csütörtök

Húsgombócok krémes, petrezselymes mártásban

Hozzávalók:
Gombócokhoz:
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 1 kisebb tojás
  • 3 púpos ek zsemlemorzsa
  • 1 csapott kk só
  • 1 nagy csipet őrölt bors
  • 1 csapott kk házi fokhagymakrém (esetleg 2-3 gerezd fokhagyma)
  • 3-4 ek olaj a sütéshez
Mártáshoz:

Elkészítése:
A darált húst egy tálban összekeverjük a tojással, zsemlemorzsával, sóval, borssal, fokhagymakrémmel (esetleg zúzott fokhagymával).
Kézzel egész apró, kisebb diónyi golyókat gyúrunk, amit kissé ellapítunk a két tenyerünk között.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd fedő alatt a gombócok mindkét oldalát megpirítjuk. Kiszedjük a zsírból, és kicsit félretesszük.
A lisztet a tejszínnel és a fokhagymakrémmel csomómentesre keverjük, majd mérsékelt lángon besűrítjük. Hozzáadjuk a sót és beleforgatjuk a gombócokat, hagyjuk hogy jól átmelegedjenek.
A megtisztított petrezselyemleveleket egész apróra vágjuk, és a gombócokra szórjuk.
Melegen, kifőtt tésztával kínáljuk.

Tipp:

Ez az egyszerű, krémes fogás egy kevés megmaradt darált húsból készült. A gyerekek kedvéért egész apró, mondhatni mini gombócokat sodortam, így egy egész nagy serpenyőben meg is tudtam egyszerre sütni őket, mind a 31-et.
A petrezselyem természetesen más zöld fűszerekkel is helyettesíthető, attól függően, hogy épp mi található otthon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...