2017. december 2., szombat

Orhidea szelet

Hozzávalók:
Tészta:
  • 10 dkg margrain
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 50 dkg liszt
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 2 dl tejföl
  • reszelt fél citromhéj
  • 2 ek kakaópor
Máktöltelék:
  • 20 dkg őrölt mák
  • 10 dkg porcukor
  • 1 reszelt alma
  • késhegynyi fahéj
  • reszelt fél citromhéj
  • 1 dl forró tej
Kókuszkrém:
  • 3 tojásfehérje
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg margarin
Vaníliakrém:
  • 1/2 l tej
  • 2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
Tetejére:
  • kevés őröletlen mák
  • kókuszreszelék

Elkészítése:
A margarint, a cukorral, a tejföllel, a tojások sárgájával, egy csipetnyi sóval, és a sütőporos liszttel összegyúrom. A tésztát három részre vágom, az egyik harmadba 2 evőkanál kakaót teszek. A fehér tészta egyik felét kinyújtom és kizsírozott, kisebb tepsibe teszem. Erre jön majd a mákos massza.
A mákot a tejjel leforrázom, majd beleteszem a cukrot, az almát, a citromhéjat és a fahéjat.
Ezt rákenem a tésztára, majd befedem a másik fehér lappal, és elkészítem a kókuszos krémet.
3 tojás fehérjét habbá verek, majd hozzáadom a cukrot, a kókuszreszeléket. A krémet langyos margarinnal lágyítom. Rákenem a tésztára, majd erre kerül a barna tésztalap.
Minden tésztalapot megszurkálok villával, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsütöm. Amikor megsült rákenem a vaníliás krémet. A krémhez megfőzöm a pudingport a leírás szerint, majd hozzáadom a vajat. A végén a tetejét kókuszreszelékkel és mákkal díszítem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...