2017. december 4., hétfő

Makói tojásos csirkemell, hagymás tartármártással

Hozzávalók:
  • 1 kg csirkemell filé
  • 3 dl tej
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 3 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 5 csapott ek finomliszt
  • 7 ek zsemlemorzsa
  • 5 dl napraforgó olaj
Tartármártáshoz:
  • 3 dl tejföl
  • 4 ek majonéz
  • só ízlés szerint
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 kk citromlé
  • 1 közepes vöröshagyma


Elkészítése:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül állni hagyjuk.
A tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított, kockára vágott vöröshagymát, sóval ízesítjük. A tejből kivett csirkemell szeleteket lisztbe forgatjuk, ezután a hagymás tojásba, majd zsemlemorzsába és újra a tojásos masszába, forró olajban kisütjük.
A tartármártáshoz a hozzávalókat jól kikeverjük a megtisztított, lereszelt vöröshagymával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...