2017. november 18., szombat

Legényfogó leves

Hozzávalók:
  • 30 dkg csirkecomb filé
  • 40 dkg krumpli
  • 25 dkg csirkemáj esetleg szív
  • 20 dkg zöldborsó
  • 20 dkg csemege kukorica
  • 20 dkg erdei gomba vagy csiperke
  • 25 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé)
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 dl Meggle Mesterkrém (főzőtejszín)
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál citromlé
  • kevés olaj
  • frissen őrölt bors
  • kevés tárkony és kapor

Elkészítése:
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Megsózzuk, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott húst. Ha kifehéredett, beletesszük a vegyes zöldséget. (fagyasztottból is csinálhatod) Megborsozzuk.
Fedő alatt rövid ideig pároljuk, majd hozzátesszük a felszeletelt gombát és a krumplit. Felöntjük vízzel vagy hús alaplével annyira, hogy jól ellepje. Fedő alatt főzzük, míg a hús meg nem puhul. Ekkor beletehetjük a darabolt májat is (ha szíve is van mellette, azt a hússal együtt adjuk hozzá!).
A főzőtejszínt és a tejfölt csomómentesre, simára keverjük, hozzákeverjük a zöld fűszereket is, majd a fazékba öntve összeforraljuk a levest. A tűzről levéve kevés citromlevet keverünk hozzá. Tálaláskor kevés tejfölt, csípős paprikát adhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...