2017. november 15., szerda

Fekete erdő torta csokifüggőknek

Hozzávalók:
Piskóta:
  • 45 g kakaópor
  • 100 ml víz
  • 30 g xilit
  • 3 tojás
Töltelék:
  • 200 ml Meggle cukrászhab(habtejszín)
  • 30 g xilit
  • 2 lap zselatin
  • 1 üveg cukormentes meggybefőtt/400 g magozott meggy (12 szem díszítéshez félretéve)
Csokimáz:
  • 20 g kókuszolaj
  • 30 g kakaópor
  • 20g xilit

Elkészítése:
A piskótához a tojásokat a xilittel felverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és végül a vizet. Három kerek lapot sütünk belőle sütőpapíron. A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, hagyjuk feloldódni, majd felmelegítjük.
A habtejszínt a xilittel félkeményre verjük majd hozzáadjuk a folyékony zselatint.
Megkenjük a habtejszínnel az alsó lapot, megszórjuk meggyel, majd így járunk el a második lappal is. Erre kerül a harmadik lap. A kókuszolajat megolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport és a xilitet majd a torta tetejére öntjük. Kirakjuk a meggyekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...