Hozzávalók:
Piskóta:
Piskóta:
- 45 g kakaópor
- 100 ml víz
- 30 g xilit
- 3 tojás
Töltelék:
- 200 ml Meggle cukrászhab(habtejszín)
- 30 g xilit
- 2 lap zselatin
- 1 üveg cukormentes meggybefőtt/400 g magozott meggy (12 szem díszítéshez félretéve)
Csokimáz:
- 20 g kókuszolaj
- 30 g kakaópor
- 20g xilit
Elkészítése:
A piskótához a tojásokat a xilittel felverjük, majd hozzáadjuk a kakaóport és végül a vizet. Három kerek lapot sütünk belőle sütőpapíron. A zselatint beáztatjuk 1 dl vízbe, hagyjuk feloldódni, majd felmelegítjük.
A habtejszínt a xilittel félkeményre verjük majd hozzáadjuk a folyékony zselatint.
Megkenjük a habtejszínnel az alsó lapot, megszórjuk meggyel, majd így járunk el a második lappal is. Erre kerül a harmadik lap. A kókuszolajat megolvasztjuk, belekeverjük a kakaóport és a xilitet majd a torta tetejére öntjük. Kirakjuk a meggyekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése