2017. október 29., vasárnap

Húsos tészta

Hozzávalók:
  • 1 cs spagetti (50 dkg)
  • 60-70 dkg darált sertéshús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • só, bors, szerecsendió, pirospaprika
  • 80 dkg tejföl
  • reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát is, majd rátesszük a húst. Fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük. Felöntjük kevés vízzel és puhára főzzük.
Közben a tésztát megfőzzük, majd leszűrjük.
Ha a hús kész, elfőtte a levét, hozzáadjuk a tejföl 3/4-ét (ne sajnáljuk belőle!). Ehhez hozzákeverjük a kifőtt tésztánkat és jól összekeverjük.
Egy 30*20 cm-es tepsit kikenünk vajjal és a húsos tészta felét beleöntjük. Elegyengetjük, megkenjük tejföllel és megszórjuk jó sok reszelt sajttal. Befedjük a maradék húsos tésztával, ismét tejföl és sajt következik.
Végezetül 200 fokos sütőben addig sütjük, míg szép piros nem lesz a teteje.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Magyaros zöldborsóleves

Elkészítése: Egy lábasban felhevítjük az olajat. Rádobjuk a kockákra vágott fehér- és sárgarépát, borsót, 1 tk sóval és cukorral megsz...